Sport     | 10.02.2020. 10:14 |

Napredak mladih klizačica na Prvenstvu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, proteklog vikenda u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (OC Zetra), organizirao je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Takmičenja su održana u 10 kategorija, a titule prvakinja za klizačku sezonu 2019/20 osvojile su Adna Bećar, Zara Husedžinović, Edna Hamzić, Nedim Kruščica, Lana Galijašević, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić i Ada Korić. Srebrena odličja izborile su Hena Uzunović, Vega Krasny, Sara Mujčić i Asja Hamzić, dok su bronze osvojile Maisa Hamzić, Lea Salihagić i Atina Aleksandra Smirnov, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 - Organizacija ovog takmičenja, kojim smo obilježili i godišnicu ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu, bila je na najvišem nivou, što su nam potvrdile i prisutne strane sudije. Najdraže pozitivne ocjene dobili smo od prisutne publike, koja je uživala u izvođenju najtežih elemenata u umjetničkom klizanju, a posebno smo zadovoljni što se kod svih takmičara osjeti vidan napredak i želja za napredovanjem i uspjehom - kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Odličan početak takmičarske sezone za članice klizačkog kluba 'Ice Group Sarajevo'

Atletičari Slobode Tehnograd osvojili 16 medalja na državnom prvenstvu

Igokea, Borac i Spars vraćeni u Prvenstvo BiH, Širokom ostaje titula prvaka

Promo

I ovaj novembar u m:tel-u označen je podrškom studentima i obrazovanju!

Ekonomski neovisne žene lakše izlaze iz kruga nasilja

Širenje poslovne mreže Union banke