Sport     | 10.02.2020. 10:14 |

Napredak mladih klizačica na Prvenstvu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, proteklog vikenda u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (OC Zetra), organizirao je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Takmičenja su održana u 10 kategorija, a titule prvakinja za klizačku sezonu 2019/20 osvojile su Adna Bećar, Zara Husedžinović, Edna Hamzić, Nedim Kruščica, Lana Galijašević, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić i Ada Korić. Srebrena odličja izborile su Hena Uzunović, Vega Krasny, Sara Mujčić i Asja Hamzić, dok su bronze osvojile Maisa Hamzić, Lea Salihagić i Atina Aleksandra Smirnov, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 - Organizacija ovog takmičenja, kojim smo obilježili i godišnicu ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu, bila je na najvišem nivou, što su nam potvrdile i prisutne strane sudije. Najdraže pozitivne ocjene dobili smo od prisutne publike, koja je uživala u izvođenju najtežih elemenata u umjetničkom klizanju, a posebno smo zadovoljni što se kod svih takmičara osjeti vidan napredak i želja za napredovanjem i uspjehom - kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Solidan nastup bh. predstavnica na takmičenju u umjetničkom klizanju u Beogradu

Odličan početak takmičarske sezone za članice klizačkog kluba 'Ice Group Sarajevo'

Atletičari Slobode Tehnograd osvojili 16 medalja na državnom prvenstvu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana