Sport     | 10.02.2020. 10:14 |

Napredak mladih klizačica na Prvenstvu BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine uz podršku Olimpijskog komiteta BiH, proteklog vikenda u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (OC Zetra), organizirao je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju.

Takmičenja su održana u 10 kategorija, a titule prvakinja za klizačku sezonu 2019/20 osvojile su Adna Bećar, Zara Husedžinović, Edna Hamzić, Nedim Kruščica, Lana Galijašević, Sofija Kljajić, Emina Ćapin, Eva Sužnjević, Iman Bajramović Hergić i Ada Korić. Srebrena odličja izborile su Hena Uzunović, Vega Krasny, Sara Mujčić i Asja Hamzić, dok su bronze osvojile Maisa Hamzić, Lea Salihagić i Atina Aleksandra Smirnov, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 - Organizacija ovog takmičenja, kojim smo obilježili i godišnicu ZOI održanih 1984. godine u Sarajevu, bila je na najvišem nivou, što su nam potvrdile i prisutne strane sudije. Najdraže pozitivne ocjene dobili smo od prisutne publike, koja je uživala u izvođenju najtežih elemenata u umjetničkom klizanju, a posebno smo zadovoljni što se kod svih takmičara osjeti vidan napredak i želja za napredovanjem i uspjehom - kazao je predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH Zikrija Đonko.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Igokea, Borac i Spars vraćeni u Prvenstvo BiH, Širokom ostaje titula prvaka

Otkazan nastup bh. klizačice Zare Husedžinović na takmičenju u Linzu

Košarkaši Čelika naredne sezone neće igrati Prvenstvo BiH

Promo

Tesla održao svoju prvu veliku poslovnu konferenciju na Jahorini

Najava - Savjetovanja o primjeni zakona sa sudskom praksom

Započela prva Autodesk konferencija u Mostaru