Bosna i Hercegovina     | 05.03.2020. 14:15 |

Vlada ZDK nabavila pet uređaja za tretman infektivnog otpada

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 5. marta (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona potpisala je ugovor za nabavku opreme za tretman infektivnog otpada u zdravstvenim ustanovama tog kantona.

Oprema će, u narednih 90 dana, biti instalirana u Općoj bolnici Tešanj, zatim domovima zdravlja u Zavidovićima i Visokom, a dva uređaja će biti instalirana u Kantonalnoj bolnici u Zenici.

Resorni ministar okoliša Vlade ZDK Arnel Isak podsjetio je kako su aktivnosti na tom projektu počele još 2012., ali da je tek ove godine nova vlada uspjela okončati postupak.

- U narednom periodu planiramo da obiđemo sve lokacije, da vidimo da li su pripremili građevine za te aparate. Na bolnicama i domovima zdravlja je sada da realizuju svoj dio dogovora - najavio je Isak, koji je podsjetio kako je i prošlogodišnji javni poziv bio poništen, ali da su uspjeli raspisati novi te okončati postupat nabavke pet aparata.

Ukupna vrijednost opreme iznosi 750.000 KM, dok su za ovu namjenu u budžetu bili osigurali 850.000 KM. Opremu će isporučiti italijanska firma Newster System.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu