Bosna i Hercegovina     | 08.03.2020. 19:35 |

GDSBiH - Niko kao žena ne može pokrenuti društvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Građanska demokratska stranka BiH (GDSBiH) uputila je čestitku povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena. Ova stranka zahtijeva 50 posto mjesta za žene u svim općinama i na svim nivoima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u BiH.

GDSBiH smatra kako je glas za sposobne liderke i partnerice, posvećene  pravima i slobodama  žena u porodici i društvu, ključ za oporavak Bosne i Hercegovine, posebno u ostvarivanju prava na radnu, zdravstvenu, socijalnu zaštitu, obrazovanje i učešće u upravljanju našim prirodnim i društvenim resursima.

- Niko kao žena ne može pokrenuti društvo i obaveza je svakog aktera javnog i političkog života u zemlji da praktično podrži proces transformacije naše, još uvijek konzervativne zajednice - ističu iz GDS-a BiH.

Kako nadalje navode, važno je da općine i gradove preuzmu žene i na mjestima načelnica i gradonačelnica te "da se naše lokalne zajednice konačno prepoznaju i u Evropi kao dobro vođene i uređene strukture koje su servis građankama i građanima i vrhuski inovativne".

- GDSBiH će na lokalnim izborima imati u središtu svog Programa modernu porodicu koja je temelj razvoja, stabilnosti i mira u kući i u zemlji. Bosanskohercegovačka žena svojom inteligencijom i sposobnošću je garant uspjeha našeg društva i krajnje je vrijeme  da žene preuzmu obaveze i odgovornosti koje im pripadaju - izjavio je predsjednik GDS-a BiH Ibrahim Spahić, saopćeno je iz te stranke.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu