Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 15:48 |

Kolegij Skupštine odlučio da sjednica Skupštine KS bude održana 23. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) – Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 23. marta i bit će posvećena donošenju konkretnih zaključaka s ciljem prevencije pojave koronavirusa u Kantonu Sarajevo.

Kolegij skupštine KS je ranije najavio da će ta sjednica biti održana 25. marta, ali zbog novonastale situacije danas je odlučio da ranije sazove sjednicu Skupštine.

Kako je najavljeno iz Službe za protokol i press KS, sjednica Skupštine KS će biti organizirana pod posebnim uvjetima, a prva tačka dnevnog reda bit će informacija o epidemiološkoj situaciji i stanju zdravstvenog sistema u KS.

U okviru iste tačke bit će predložen konkretan set ekonomskih mjera koje će za cilj imati pomoć i podršku poslodavcima KS dok traje stanje nesreće proglašeno zbog pojave koronavirusa COVID-19.

Istaknuto je kako će ove mjere unaprijed i zajednički definisati i izraditi predsjednici svih klubova stranaka zastupljenih u Skupštini KS, te članovi Kolegija.

Također je, u dogovoru sa premijerom KS Mariom Nenadićem, zaključeno da će ubuduće predsjednici pojedinih skupštinskih komisija prisustvovati sjednicima Vlade KS, zbog pružanja konkretne stručne podrške njenom radu.

Dogovoreno je da će tačka Zastupnička pitanja, inicijative i odgovori biti premještena na posljednje mjesto u predloženom dnevnom redu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Skupština KS o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

Skupština KS sutra o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo

U srijedu drugo izdanje jednog od najvažnijih regionalnih turističkih foruma-Sarajevo Tourism Summit

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu