Bosna i Hercegovina     | 13.04.2020. 20:11 |

Krizni štab razgovarao o unapređenju procesa testiranja u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa danas je na sjednici analizirao nove naredbe Federalnog ministarstva zdravstva, koje definišu organiziranje karantena u kantonima i pružanje odgovarajuće zdravstvene zaštite osobama smještenim u njima.

Ovom prilikom, članovi Kriznog štaba su diskutovali i o novim smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, a koje se tiču medicinskog i epidemiološkog tretiranja i testiranja slučajeva.

Razgovarali su i o dodatnom unapređenju procesa testiranja u Kantonu Sarajevo te zaključili kako je i dalje stabilna epidemiološka situacija u Kantonu, kada se posmatra broj slučajeva zaraze u odnosu na broj testiranja.

Članovi Kriznog štaba su na ovoj sjednici upoznati i sa intenzivnim aktivnostima koje se poduzimaju na formiranju i opremanju COVID ambulanti pri Javnoj ustanovi „Dom zdravlja KS“.

Na kraju sjednice poručili su kako i dalje insistiraju na provođenju svih ranije utvrđenih javno-zdravstvenih mjera, a sve s ciljem sprječavanja širenja epidemije novim koronavirusom, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

(FENA) E. F.

KS

Vezane vijesti

Sjećanje na deset ubijenih sugrađana na ulasku u sarajevski Tunel Spasa

Hasanović i direktori četiri zdravstvene institucije potpisali sporazume za nabavku opreme

 Hota-Muminović u studijskoj posjeti Istanbulu

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije