Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 15:55 |

Veleposlanik Sattler uručio donaciju medicinske opreme HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - Voditelj Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Johann Sattler, uručio je u srijedu predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenku Hercegu i načelniku Stožera civilne zaštite HNŽ-a Eugenu Ćubeli donaciju medicinske opreme za borbu protiv koronavirusa.

 Herceg je tom prilikom zahvalio veleposlaniku Sattleru za današnju donaciju Europske unije, ali i za svu dosadašnju pomoć zemalja članica EU, te njihovu spremnost da pomognu zaustavljanju širenja pandemije koronavirusa i gospodarskom opravku u Bosni i Hercegovini.

 "Zaštitne rukavice, kape i navlake za obuću koje smo danas dobili posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), kojima, također, iskreno zahvaljujem na svemu što čine, bit će dodijeljene svim bolničkim ustanovama i domovima zdravlja u HNŽ, te će im zasigurno biti od velike koristi u svakodnevnom radu", kazao je Herceg.

 On je dodao kako je na tom tragu, u srijedu i Županijska vlada donijela odluku da zdravstvenim ustanovama u općinama koje se susreću s ozbiljnim teškoćama u borbi s koronavirusom dodijeli 300.000 maraka iz proračunske tekuće pričuve.

 Po njegovim riječima, HNŽ-e je do sada, najpogođenija županija u F BiH s najviše osoba kojima je potvrđena infekcija koronavirusom.

 Također, podsjetio je i na to kako u 3 bolnice i 12 domova zdravlja HNŽ-a radi četvrtina svih uposlenih zdravstvenih djelatnika u F BiH, a u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gravitiraju bolesnici i iz Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.  

 Vrijednost dosadašnje pomoći Europske unije HNŽ-u je 100.000 maraka, a uskoro je planirana donacija respiratora i zaštitne opreme u vrijednosti 550.000 maraka, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

HNŽ danas dobiva novu vladu, sjednica županijske skupštine zakazana za 13 sati

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu