Sport     | 03.05.2020. 13:38 |

Međunarodni atletski miting 'Zenica 2020' neće biti održan 3. juna

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 3. maja (FENA) – Jedanaesti međunarodni atletski miting „Zenica 2020“ definitivno ove godine neće biti održan u svom planiranom terminu, 3. juna, ali će Atletski klub Zenica učiniti napore da zadrži tradiciju - rekao je za Fenu direktor mitinga i generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj.

- Jasno je da nećemo moći ispoštovati planirani termin, prva srijeda u mjesecu junu, ali ćemo učiniti sve da nastavimo našu tradiciju. Imamo obavezu i prema našim sportistima, ali i poslovnim partnerima koji nas prate. Pratit ćemo situaciju s pandemijom koronavirusa te ćemo pokušati miting organizirati tokom jula ili augusta. Možda i septembra. Uglavnom, učinit ćemo sve da održimo miting i ove godine - najavljuje Kevelj, koji napominje da su do sada mnogi poslovi oko organizacije trebali biti obavljeni.

On ističe da, zbog zabrane putovanja između država, a koja će vjerovatno ostati na snazi i nakon ublažavanja mjera te davanja dozvole za organizaciju sportskih takmičenja, vjerovatno biti slabijeg kvaliteta nego proteklih godina.

Međutim, ističe Kevelj, najvažnije je da se miting održi te nastavi tradicija pa makar i s manje takmičara i zemalja iz kojih dolaze.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zbog održavanja EP-a u Rimu 15. atletski miting "Zenica 2024" prolongiran za 19. juni

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima