Najave     | 08.05.2020. 08:19 |

Obilježavanje Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Organizacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca širom svijeta 8. maja obilježavaju Svjetski dan Crvenog krsta.

Tim povodom, sinoć su članice Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca koje su prisutne u BiH osvjetliti objekte bojama Crvenog krsta u Sarajevu, Mostaru i Bijeljini. Osvjetljene su  Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, Stari most u Mostaru i zgrada grada u Bijeljini.

Time je poslana poruka volonterima i osoblju strukture Društva Crvenog krsta BiH da nisu sami u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Svjetski dan Crvenog krsta se obilježava u znak rođenja Anri Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (Pokret), a 8. maja ujedno počinje i Nedelja Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koja traje do 15. maja.

Iz Društva Crvenog krsta BiH saopćili su da se obilježavanjem tog dana žele javno zahvaliti volonterima i osoblju Crvenog krsta na nesebičnom trudu i zalaganju, naročito tokom pandemije koronavirusa u BiH.

Iz tog društva podsjećaju sve građane BiH da se mogu obratiti volonterima i osoblju CK u svojim zajednicama, ukoliko im je potrebna pomoć ili asistencija.

Ističu također da zbog trenutne situacije nisu u mogućnosti organizirati konferenciju za štampu, koju su do sada svake godine organizirali povodom obilježavanja ovog značajnog datuma, ali da će u čast Svjetskog dana CK i CP.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uz Svjetski dan štednje - Rast depozita pouzdan znak povjerenja u bankarski sektor BiH

Crveni krst u BiH podržao više od 2.000 domaćinstava u oko 50 lokalnih zajednica

U Mostaru se obilježava Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel