Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 15:43 |

İnstitut Yunus Emre: Gostovanje glasnogovornika Erdogana na društvenim mrežama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12.maja (FENA) -İnstitut Yunus Emre organizuje online program o temi "Iznova razmišljati iznova tumačiti" na kojem će gostovati glasnogovornik Ureda turskog predsjednika  Ibrahim Kalin koji će govoriti o novonastaloj situaciji koju je donijela pandemija COVID-19.

Ibrahim Kalin je rođen u Istanbulu, diplomirao na Univerzitetu u Istanbulu na Odsjeku za historiju nakon čega odlazi u Maleziju radi postdiplomskih studija. 1996. upisuje doktorske studije u SAD-u na George Washington univerzitetu. Držao je predavanja na College of the Holy Cross, Georgetown Univerzitetu i Bilkent Univerzitetu o temama Islamska misao i odnosi između islama i zapada, saopćeno je iz İnstituta Yunus Emre.

U januaru 2010. postaje prvi koordinator pri vladi Republike Turske za javnu diplomatiju. 2012. Postaje zamjenik glavnog sekretara vlade Republike Turske. Dolaskom Redžep Tajip Erdogana na mjesto predsjednika biva postavljen na mjesto zamjenika generalnog sekretara u uredu predsjednika. Predsjednik Redžep Tajip Erdoganga postavio ga je na mjesto glasnogovornika.

Program će moderirati predsjednik Instituta Yunus Emre Šeref Ateš, a tokom programa, koji će biti emitovan uživo 12.maja  u 21.00 sat  na Facebook stranici Instituta moći će i gledaoci postavljati pitanja.

Kako je najavljeno program će trajati 50 minuta, a bit će emitovan na turskom i engleskom jeziku.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kaligrafska izložba 'Hilye-i Šerif' otvorena u Brčkom

Festival kratkog filma “Prijateljstvo“ stigao u BiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel