Stranačke aktivnosti     | 12.05.2020. 15:24 |

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje

SDP: „HDZ-SDA hobotnica“ nastavlja sa kriminalom na Uborku, štiti li ih njihov „klan“ u Tužilaštvu HNK/Ž-e?

Gradski odbor SDP-a Mostar neugodno je iznenađen razmjerom nezakonitih radnji SDA-ovih i HDZ-ovih kadrova na čelu Grada Mostara i J.P. Deponija Mostar.

Nakon što su skoro godinu dana deponirali otpad na divlju deponiju (Kaseta 2) za koju nemaju okolišnu dozvolu, sada su otišli i korak dalje. Tako je proteklih dana, paralelno uz Kasetu 1, kojoj je okolišna dozvola istekla još 04.12.2019., bez bilo kakve nove, počeo iskop nove Kasete za zbrinjavanje otpada.

Osim toga dodatno nas brine i (ne)rad Tužilaštva HNK/Ž-e koje, i pored brojnih dokaza o zbrinjavanju kancerogenog otpada, financijskih malverzacija, puštanju otpadnih voda u Neretvu i odlaganje otpada na lokacije bez okolišne dozvole, još uvijek nije provelo istragu a kamo li podignulo optužnice protiv odgovornih. Stoga se opravdano zapitati, štite li „ SDA-HDZ hobotnicu“ njeni „kraci“ u Tužilaštvu HNK/Ž-e?

Ako dešavanja u narednom periodu ogole ove pretpostavke , GO SDP BiH će biti primoran na radikalnije mjere. To bi značilo da su „HDZ i SDA diktatori“, pored vješte suspenzije predstavničke vlasti u vidu očitog izbjegavanja izbora u Mostaru, pod svoju kontrolu stavili i treći stup vlasti – pravosuđe. A tada su prosvjedi jedini način za svrgavanje režima.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar

SDP Mostar iskazao zabrinutost zbog narušene sigurnosne situacije u Hercegovini

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu