Bosna i Hercegovina     | 28.07.2020. 17:10 |

Poticanje ulaganja u inovacije u sektorima zelenog rasta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizirala je danas Business2finance (B2F) sastanke u okviru projekta “Poticanje ulaganja u inovacije u sektorima zelenog rasta kroz usluge inovativnih klastera na području Mediterana (MED) – finMED”, sufinansiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).
 
Business2finance (B2F) sastanci su imali za cilj da olakšaju usklađivanje finansijskih potreba malih i srednjih poduzeća sa zahtjevima finansijera te umrežavanje i detaljniju razmjenu informacija. Prisustvo predstavnika finansijskih institucija i kompanija pokazalo je da postoji zajednička želja i potreba za realizacijom ovakvog tipa sastanaka. 
 
Prilikom sastanka prezentiran je, u okviru projekta, razvijeni online Alat za pružanje usluga (SST) koji je  zamišljen kao IT alat podrške malim i srednjim preduzećima u planiranju i uključivanju u inovativna rješenja u zelenim sektorima, izravno ih upućujući prema odgovarajućim oblicima financijskih resursa ili finansijera.
 
SST je softverski alat dizajniran da bude jednostavan sa prijateljskim okruženjem, a sastoji se od sedam grupa pitanja (inovacije, komunikacije i pozicioniranje, adekvatnost na zeleni rast, financijske procjene, tržište i internacionalizacija, upravljanje i ljudski kapital, imovina).

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ozvaničen projekt unapređenja proizvodnje i potrošnje zelenog tekstila i odjeće u Dunavskoj regiji

Godišnja konferencija o MSP u BiH - Potaknuti kompanije da ubrzaju svoj put ka održivosti

Objavljen poziv za inovativne privredne subjekte u okviru projekta Challenge to Change 3.0

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel