Sport     | 17.08.2020. 15:39 |

Simona Halep odustala od nastupa na US Openu

FENA Internet

PRAG, 17. augusta (FENA) - Druga teniserka svijeta Simona Halep odlučila je da odustane od nastupa na US Openu zbog pandemije koronavirusa.

Šest od deset najboljih teniserki – Ashleigh Barty, Simona Halep, Elina Svitolina, Bianca Andreescu, Kiki Bertens i Belinda Bencic – neće putovati u New York, dok bi na ovom Grand Slam turniru trebalo da nastupe četiri igračice iz Top-10 poretka - Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Serena Williams i Naomi Osaka.

Halep, koja je u nedjelju u Pragu osvojila 21. titulu u karijeri, izjavila je da će radije ostati u Evropi, prenosi Eurosport.

- Nakon što sam sagledala sve činjenice i okolnosti u kojima živimo, odlučila sam da ne putujem u New York na US Open - napisala je ona na Twitteru.

- Uvijek sam govorila da prvenstveno mislim na zdravlje kada nešto treba da odlučim i zbog toga ću radije ostati i trenirati u Evropi. Znam da su USTA i WTA neumorno radili da imamo sigurno takmičenje i želim im uspješan turnir - dodala je. 

US Open počinje 29. augusta, ali na njemu neće biti tri od četiri prošlogodišnje polufinalistkinje.

Muški žrijeb također je pogođen odustajanjima Rafaela Nadala, Rogera Federera, Stana Wawrinke i Gaela Monfilsa. No, prvi igrač svijeta Novak Đoković branit će titulu, dok je nastup potvrdio i bivši šampion Andy Murray.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel