Bosna i Hercegovina     | 17.08.2020. 15:47 |

SDA predala kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac predao je danas uime te stranke kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisije Bosne i Hercegovine uoči predstojećih lokalnih izbora planiranih za 15. novembra.

Potvrdio je novinarima da ova stranka predložila kandidate za 66 općinskih i gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine, 39 skupština općina i skupština gradova u Republici Srpskoj te listu za Brčko Distrikt.

- U pitanju je 58 načelnika iz SDA, u Sapni je koalicioni nastup pored SDA kandidata za načelnika podržava i Stranka za BiH. U Srebrenici je kandidat SDA podržan od određenih stranaka i to je zajednički kandidat. U Stocu je nezavisni kandidat kojeg podržava i SDA. Tako je u Velikoj Kladuši, Gradačcu i Novom Travniku, dakle zajednički kandidat kojeg podržava SDA - pojasnio je Genjac.

SDA će u koaliciji na predstojećim izborima nastupiti u lokalnim jedinicama Srebrenici, Bijeljini, Zvorniku, Banjoj Luci, Doboju, Kotor Varoši, Čajniču, Bratuncu i Novom Goraždu.

Na listama je ukupno 2.868 kandidata na listama u BiH, od toga je 2.218 u Federaciji BiH i 650 u Republici Srpskoj. Također, Genjac je potvrdio da je na listama 1.147 žena ili 40 posto, 860 je mladih kandidata, a na 10 lista nositeljice su žene i dvije su kandidatkinje za načelnice i to za općinu Donji Vakuf i Vareš.

Govoreći o očekivanjima na izborima, kazao je da je SDA na prošlim izborima imala dobre rezultate i značajan broj načelnika što očekuju i ovaj put uz još dva ili tri načelnika više, a kada je u pitanju Sarajevo očekuju da zadrže općine koje su predvodili SDA kadrovi protekle četiri godine.

Na pitanje novinara kako su se odlučili koalirati s nekim strankama u nekim lokalnim zajednicama, Genjac je samo kratko kazao da su u politici jedini vječiti princip politički interes.

Pogledajte https://fena.ba/video/4808

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/18oPy_DGHFi0rlMiYlcbNM6Y8n8GiXQV_?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu