Svijet     | 19.08.2020. 11:13 |

Demokratska stranka zvanično nominirala Joa Bidena za predsjedničkog kandidata

FENA Internet

WASHINGTON, 19. augusta (FENA) - Joe Biden zvanično je nominiran kao kandidat Demokratske stranke koji će se u novembru suprotstaviti u izbornoj utrci za Bijelu kuću predsjedniku Donaldu Trumpu, drugog dana nacionalne stranačke konvencije u utorak.

Za Bidena, bivšeg senatora i potpredsjednika, nominacija je uslijedila više od tri decenije nakon prvog pokušaja da se natječe za američkog predsjednika. On će se zajednički natjecati s Kamalom Harris (55), senatoricom iz Kalifornije i prvom crnkinjom koja se natječe za potpredsjednika.

- Hvala vam puno. Iz sveg srca. Hvala vam svima, to znači sve za mene i moju porodicu - izjavio je 77-godišnji Biden u obraćanju stranačkim delegatima putem video linka.

- Životna mi je počast da prihvatim nominaciju Demnokratske stranke za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država - objavio je Biden u tweetu.

On će u četvrtak održati i zvanični govor u kome prihvata nominaciju, posljednjeg dana uglavnom online održane nacionalne konvencije Demokratske stranke.

Drugi dan konvencije nastavio se temama iz prvog, naglašavajući poruke podrške različitostima, uključujući i predstavljanje širokog spektra etničkih, rasnih i seksualnih grupacija koje podržavaju stranku, prenosi dpa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu