Bosna i Hercegovina     | 19.08.2020. 15:05 |

Sanacija stambenih jedinica socijalno ugroženim građanima u općini Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Projekat sanacije stambenih jedinica socijalno ugroženih građana iz Starog Grada nastavljen je i ove godine, a od početka godine je u te svrhe utrošeno više od 100.000 KM. Na deset stambenih jedinica sanirani su krovovi, zamijenjena stolarija ili urađeno utopljavanje, dok je 13 porodica koje pripadaju socijalno ugroženoj kategoriji dobilo donacije u građevinskom materijalu.

Sanirane su i dvije stambene jedinice koje su u vlasništvu Općine Stari Grad, a u koje su smještene dvije socijalno ugrožene porodice.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Adis Hadžović sa saradnicima obišli su danas neke od lokacija na kojima su završeni radovi. 

Kako je pojasnio načelnik Hadžibajrić, ovim projektom se pruža pomoć građanima koji nisu u mogućnosti da sami sebi osiguraju kvalitetne stambene uslove. Dodao je da se radi o kontinuiranim ulaganjima, te da je u proteklih dvanaest godina na ovaj način sanirano između dvije i tri stotine stambenih jedinica.

Projekat će trajati do kraja godine, a prema informacijama nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, radi se na osnovu zahtjeva građana iz prethodnih godina, kao i tekuće godine, te na osnovu sačinjene liste prioriteta i raspoloživih budžetskih sredstava za tekuću godinu, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije