Bosna i Hercegovina     | 19.08.2020. 18:13 |

Zdravstveni stručnjaci u ZDK usavršavaju praćenje COVID-19 kontakata u FBiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 19. augusta (FENA) - Seminar za zdravstvene profesionalce s područja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) održan je danas u Zenici, u okviru projekta kojeg realizira Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), a pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-SZO) o modalitetima poboljšanja praćenja kontakata COVID-19 pozitivnih osoba.

Uvodničari su bili rukovodilac Zavoda za javno zdravstvo INZ-a dr. Fadil Šabović i specijalista epidemiolog INZ-a dr. Alis Kozica. 

U nastavku cjelodnevnog okupljanja govorilo se o epidemiološkim karakteristikama COVID-19, iskustvima iz prakse praćenja kontakata, obradi i protoku podataka, kao i radu s pacijentima na iskustvu iz zeničke Kantonalne bolnice (KBZ).

Seminar je bio pozivnog karaktera za zdravstvene profesionalce s područja ovog kantona, a odazvali su mu se sanitarni općinski i kantonalni inspektori, specijalisti epidemiolozi iz Higijensko-epidemioloških službi Domova zdravlja u gradovima i općinama ZDK kao i KBZ, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu