Stranačke aktivnosti     | 20.08.2020. 14:48 |

Saopćenje za javnost KO DF-a BPK

FENA Saopćenje

DEMANT

KANTONALNOG ODBORA DEMOKRATSKE FRONTE

BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA

S obzirom da se u javnosti pojavila informacija da Demokratska fronta u opštini Foča (FBIH) učestvuje u izborima u koaliciji pod nazivom „Zajedno za Našu Foču“, Kantonalni odbor Demokratske fronte BPK informaciju demantuje i javnost obavještava o sljedećem:

„Predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte BPK Goražde pozvana je na sastanak kojemu su prisustvovali predstavnici parlamentarnih stranaka u Skupštini i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Sastanak su organizirali predstavnici bošnjačkih udruženja iz Foče i Muftijstva goraždanskog.

Sa sastanka je u javnost poslana poruka da su prisutni podržali zajedničku listu, odnosno kandidate SDA. Budući da Demokratska fronta u Foči nema listu, niti kandidate na listi "Zajedno za Našu Foču" za predstojeće lokalne izbore na teritoriji općine Foča koji će biti održani 15. novembra, obavještavamo javnost da Demokratska fronta ne nastupa zajedno sa Strankom demokratske akcije niti sa bilo kojom drugom strankom, niti u izbornom procesu u toj opštini uopće.

Mi u Demokratskoj fronti smo za jednakost svih građana na svakom pedlju naše države, te u kontekstu navedenog sastanka u potpunosti smatramo bitnim status povratnika - bošnjaka u Foči i njihovo ravnopravno učešće u demokratskim procesima na tom području.“

Ovu informaciju potpisuje predsjednica Kantonalnog odbora DF BPK, Edita Velić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu