Bosna i Hercegovina     | 26.08.2020. 12:09 |

MUPZDK - Na području Tešnja pronađen zasad indijske konoplje

FENA Saopćenje

ZENICA, 26. augusta (FENA) - Operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske stanice (PS) Tešanj su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe inicijala S. I. (1971.) iz Tešnja, koja se dovodi u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela, službenici PS Tešanj su u mjestu Raduša, općina Tešanj, na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i dvorišta vlasništvo S. I.

U dvorištu kuće pronađen je zasad trideset šest stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na indijsku konoplju, visine od 30 do 290 cm, dok je u unutrašnjosti kuće pronađeno devet stabljika sporne biljke visine od 70 do 200 cm, te osušeni i zdrobljeni listovi sporne biljke težine 900 grama.

Sporne stabljike su izuzete sa mjesta pronalaska i bit će dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, radi vršenja  potrebnih vještačenja.

Nakon izvršenog pretresa navedena osoba je lišena slobode i privedena u službene prostorije PS Tešanj, gdje je nad tom osobom zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu