Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Migrantska kriza u BiH eskalira i prijeti da stanje u nekim gradovima učini haotičnim i bezbjedonosno vrlo rizičnim, izjavio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

„SNSD i njegovi lideri otkako su ušli u vlast na državnom nivou nemaju nikavo rješenje za tešku migrantsku krizu. Pokazali su se po ovom pitanju potpuno nesposobnim za preduzimanje kvalitetnih rješenja i ništa ne rade osim što se po ovom pitanju „svađaju“ sa svojim partnerima u vlasti“ – kazao je Šarović.

„Dok je ministar u Savjetu ministara BiH bio Dragan Mektić, za sve godine njegovog mandata i mandata drugih ministara iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara BiH, maksimalan broj migranata koji je evidentiran u zemlji ukljucujući i 2019. godinu nikada nije prelazio broj od četiri i po hiljade a trenutno je u Bosni i Hercegovini preko 12 hiljada migranata, dakle tri puta više. Tendencija je da će ova brojka vrlo brzo dostići 20 000 što će stanje po ovom pitanju učiniti dramatičnim“.

„Migranska kliza eskalira a vlast nema nikavo rješenje. Umjesto realnim i stvarnim krizama i problemima bave se izmišljenim krizama i smišljenim „prepucavanjima“ a ustvari najviše se bave sami sobom,“ naglašava Šarović

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.