Bosna i Hercegovina     | 31.08.2020. 13:33 |

Uhićen državljanin Afganistana zbog krijumčarenja migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. kolovoza (FENA) - Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji su angažirani kao ispomoć Graničnoj policiji BiH u nadzoru granice, 29. kolovoza su na području Zvornika spriječili krijumčarenje deset osoba afroazijskog porijekla iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

 Radi se o pet muškaraca, četiri žene i jednoj bebi. Ilegalni migranti krijumčareni su čamcem preko Drine, a krijumčario ih je državljanin Afganistana, koji je upravljao čamcem. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a izjavili su da dolaze iz Afganistana.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje osoba", državljanin Afganistana je uhićen te je uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predan tužitelju Tužiteljstva BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima, priopćila je Granična policija BiH.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu