Bosna i Hercegovina     | 03.09.2020. 13:34 |

Kompanija Dragon Maritime SEE uručila vrijednu donaciju u zaštitnoj opremi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Kompanija Dragon Maritime SEE d.o.o. generalni zastupnik intermodalnih teretnih prijevoznika - Cosco Shipping Lines Co. Ltd je u cilju sprečavanja širenja koronavirusa uručila vrijednu donaciju u zaštitnoj opremi institucijama i udruženjima u BiH.

- Kompanija Dragon Maritime SEE svjesna situacije u kojoj se nalazi cijelo društvo, ali i važnosti uloge kako građana, tako i privrednih subjekata, odlučila je dio svojih poslovnih kapaciteta sa Narodnom Republikom Kinom iskoristiti za uvoz zaštitne opreme u vidu 30.000 zaštitnih maski i 1.500 specijaliziranih KN95 maski i dio od uvezene robe donirati u dobrotvorne svrhe institucijama i udruženjima u BIH – kazala je direktorica predstavništva te kompanije u BiH Meliha Mujezinović.

Donacije su uručene zdravstvenim institucijama u BiH - JZU Bolnica Sveti Vračevi u Bijeljini, Klinika za hemodijalizu pri KCUS, J.U. Opća Bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš", JZU Hitna pomoć KS te za privredne subjekte strateškog i transportnog značaja u BiH - UINO-Carinska ispostava Sarajevo i Željeznice RS te udruženja sa osjetljivim kategorijama stanovništva - Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".

Dio donacije uručen je Upravi za indirektno oporezivanje – Carinska ispostava Sarajevo (2.000 kom zaštitnih maski) i uposlenicima Željeznica RS (3.000 komada zaštitnih maski) koji su angažirani na infrastrukturnim projektima i prevozu tereta.

Kako je iz Inelex-a saopćeno, specifičnost donacije koja je došla u BiH je u činjenici da pomoć dolazi iz društveno odgovorne kompanije koja zastupa interese najvećeg kineskog brodara a koju čine mladi ljudi koji slijede primjer dobre prakse. Donatori su sami nabavili i dopremili kvalitetne maske, u rekordnom roku, i pored poteškoća koje vladaju na svjetskom nestabilnom tržištu zaštitne opreme.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu