Bosna i Hercegovina     | 03.09.2020. 16:22 |

Hadžibajrić razgovarao s građanima ulice Porčina u kojoj je sanirana kaldrma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. septembra (FENA) - Projekt sanacije kaldrme u ulici Porčina na Vratniku je završen, a u dobro izvedene radove se danas lično uvjerio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kojeg su dočekali zahvalni stanovnici kojima projekt znači bolji kvalitet života i lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Sanacija kaldrma zahtijeva mnogo vremena i finansijskih sredstava, što je bio slučaj i s ulicom Porčina. Kaldrma se u toj ulici proteže dužinom od skoro 200 metara, a za sanaciju je izdvojeno oko 134.000 KM. Radove je izvodila firma Klico trans gradnja.

Prije rata kaldrma je bila dosta dobra i sigurna za kretanje, međutim u toku rata veliki broj posječenih stabala se vukao upravo kaldrmom ulice Porčina što je značilo skoro pa potpuno uništenje.

Pored sanacije same kaldrme, projekt je obuhvatao i izradu mreže oborinske kanalizacije, te priključaka olučnih slivnika za odvodnju oborinskih voda, kao i betoniranje i ugradnju tri slivnika.

U druženju s načelnikom Hadžibajrićem, građani su zahvalili načelniku Hadžibajrići te izrazili nadu da će i druge ulice u naselju Vratnik biti rekonstruirane i dobiti svoju kaldrmu, kao što je ulica Mačkareva koja zahtjeva veću i detaljniju rekonstrukciju, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu