Bosna i Hercegovina     | 09.09.2020. 11:13 |

Organizirana edukacija za mlade kandidate iz devet političkih stranaka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Fondacija 'Boris Divković' (BiH) organizovala je edukativni trening u Sarajevu od 3. do 6. septembra, namijenjen mladim predstavnicima i kandidatima/kinjama na predstojećim lokalnim izborima iz devet različitih političkih stranaka koji dolaze iz Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

- Cilj ovog projekta jeste priprema mladih za lokalne izbore 2020, edukacija o političkom i izbornom sistemu Bosne i Hercegovine ali i promoviranje političke i društvene odgovornosti - navodi Fondacija u saopćenju za javnost.

Kako se nadalje navodi, u sklopu edukacije i pripreme 30 učesnika/ca kandidata/kinja na listama za predstojeće lokalne izbore, bit će održana još tri modula - u Mostaru od 17. do 20. septembra, u Trebinju od 15. do 18. oktobra i u Tarčinu od  26. do 29. novembra.

- Mladi politički aktivisti koji su učestvovali na prvom modulu u Sarajevu imali su priliku naučiti o političkom i izbornom sistemu u Bosni i Hercegovini, unaprijediti znanje o političkoj kulturi i odgovornom političkom i društvenom djelovanju, razmijeniti iskustva i prakse sa trenutnim mladim vijećnicima, te posjetiti općinsko vijeće i uraditi simulaciju vijeća - navodi se u saopćenju.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa 'Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative' (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu