Bosna i Hercegovina     | 09.09.2020. 16:54 |

Špirić - Reinertsen: Norveška jedna od najvećih bilateralnih donatora u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Špirić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Olava Reinertsena.

Ističući činjenicu da dvije zemlje gaje dugogodišnje prijateljske odnose, Špirić se zahvalio Norveškoj kao jednom od najvećih bilateralnih donatora u BiH, posebno u oblastima reforme pravosuđa i javne uprave, reforme odbrambenog i bezbjednosnog sektora, te podrške civilnom društvu i deminiranju.

Špirić se posebno zahvalio na humanitarnoj pomoći zdravstvenim ustanovama u vrijednosti od oko 1,3 miliona KM, koju je Norveška, po izbijanju pandemije virusa korona, među prvima uputila u BiH.

Ambasador Reinertsen izrazio je očekivanje da će se nastaviti raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomske saradnje, gdje, kako je zajednički ocijenjeno, ima najviše prostora za napredak.

Na sastanku je razgovarano i o trenutnoj političkoj situaciji uoči lokalnih izbora u BiH, o saniranju negativnih ekonomskih efekata pandemije virusa korona i o drugim pitanjima.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH poželio je Reinertsenu sreću i uspjeh u radu tokom njegove diplomatske misije u BiH, saopćeno je iz Kabineta Špirića.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu