Kultura     | 16.09.2020. 13:50 |

U Vijećnici u subotu promocija knjige 'Hirurgija' grupe bh. hirurga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Promocija knjige 'Hirurgija/Kirurgija' grupe bh. hirurga najavljena je za subotu u sarajevskoj Vijećnici.   

Knjiga ima 16 autora urednika, 22 poglavlja i 11 koautora, hirurga iz cijele BiH. Radi se o stručnjacima sa pet državnih medicinskih fakulteta iz Tuzle, Sarajeva, Foče, Mostara i Banje Luke. Sadrži 1.246 stranica i pokriva sve oblasti hirurgije. Namijenjena je za usavršavanje studenata i specijalizanata, ali i starijih ljekara.

Grupu autora zaslužnih za taj projekt čine hirurzi Samir Delibegović, Ismet Gavrankapetanović, Ismar Rašić, Nermir Granov, Mirsad Hodžić, Reuf Karabeg, Goran Krdžalić, Benjamin Kulovac, Ante Kvesić, Nenad Lalović, Siniše Maksimović, Radmilo Marić, Fuad Pašić, Nedžad Rustempašić, Milan Simatović i Nikica Šutalo.

'Hirurgiju/Kirurgiju' objavljuju Dobra knjiga Sarajevo i Udruženje endoskopskih hirurga BiH, a nakon Sarajeva planirana je promocija i u Tuzli, Mostaru, Banjoj Luci i Foči.

- Grupa vrhunskih bh. hirurga napisala je kapitalnu knjigu iz oblasti moderne hirurgije. Prvi put je sublimirano znanje i iskustvo hirurga iz cijele Bosne i Hercegovine. Od toga će puno koristi imati generacije studenata. Po ocjeni recenzenata to je prva kompletna knjiga tog sadržaja, na jednom mjestu koncentrisano je znanje s puno podataka - navode iz Opće bolnice Sarajevo.

Promocija knjige 'Hirurgija' najavljena je za 19. septembar u Vijećnici, s početkom u 19 sati.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu