Bosna i Hercegovina     | 17.09.2020. 16:30 |

Sarajlić učestvovao na video-sjednici komiteta za nauku i tehnologiju PSNATO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić učestvovao je danas na video - sjednici Komiteta za nauku i tehnologiju PSNATO-a.

Tokom sjednice predstavnici Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a, predsjedavajući Komiteta Kevan Jones i posebni izvjestioci PSNATO-a upoznali su učesnike s nacrtima izvještaja Komiteta koji će biti razmatrani tokom godišnjeg zasjedanja PSNATO-a.

Nacrti izvještaja odnose se na teme: “Covid-19 - međunarodna sigurnost i značaj naučne i tehnološke mreže” i “Inovacije u odbrambenom sektoru - tehnološki izazovi za NATO i saveznike”.

Danas je uspostavljena i video - platforma za konekciju između Međunarodnog sekretarijata PSNATO-a i Delegacije PSBiH u PSNATO-a, koja će biti u funkciji od 22. septembra kada će članovi Delegacije održati svoj redovni sastanak i upoznati se s aktivnostima koje slijede do kraja ove godine - saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu