Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Najteži momenti za jednog čovjeka koji se bavi politikom su oni kada ga stignu vlastite riječi. Vojna vježba na Manjači koju izvode Oružane snage BiH u saradnji sa NATO paktom je demaskirala onog Dodika koji je nekada govorio kako nikada neće dozvoliti da se na Manjači održi vojna vježba čiji nadzor vrši NATO alijansa – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništa SDS.

„Danas je vidljivo da je Dodik lagao i manipulisao narodom. Šalio se, što bi on rekao.“ – naglasio je Govedarica.

Govedarica kaže da bi stvar još bila gora po Dodika, Bakir Izetbegović mu je organizovao klanjanje džume za vojnike muhamedanske nacionalnosti a Dodik se zavukao u mišiju rupu i čeka da se vježba završi kako bi narod što prije zaboravio na sve.

„Vojna vježba na Manjači je dala pravi odgovor koliko je Republika Srpska vojno neutralna. Ako je Republika Srpska vojno neutralna i ako deklaracija o vojnoj neutralnosti ima neku snagu onda bi Dodik trebao da ima mehanizme kojom bi zaustavio njeno održavanje. Ovako, Dodik je pokazao da je u ovom slučaju jedini njegov mehanizam ćutanje“ – istakao je član Predsjedništva SDS.

Govedarica ističe da je Institut za javno zdravstvo priznao da održavanje vojne vježbe predstavlja epidemiološki rizik ali da zvanično nisu upoznati sa samom vježbom niti su mogli da daju bilo koju zvaničnu informaciju koja se tiče epidemioloških mjera.

„Da se vojna vježba održava negdje u Federaciji BiH ili u Hrvatskoj razumio bih da je Institut deficitaran sa podacima i nenadležan sa epidemiološkim mjerama. Da li je moguće zamisliti da jedna tako važna institucija u jednoj zemlji koja je vojno neutralna nije nadležna za epidemiološke mjere usled pandemije koja je proglašena u cijelom svijetu?“ – upitao je Govedarica.

Govedarica je zaključio da su svi oni, koji će poslije svega ovoga nastaviti da pričaju kako je Republika Srpska vojno neutralna, politički bezobraznici koji smatraju da se sa narodom mogu poigravati kada god to požele.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.