Svijet     | 21.09.2020. 14:25 |

EU sankcionira tri poduzeća optužena za kršenje embarga na oružje za Libiju

FENA Internet

BRUXELLES, 21. septembra (FENA) - Ministri vanjskih poslova Evropske unije dogovorili su se u ponedjeljak da će izreći ekonomske sankcije dvojici pojedinaca i trima firmama optuženim za kršenje embarga na oružje Ujedinjenih nacija za Libiju, rekli su dvojica diplomata, prenosi Reuters.

Dvoje pojedinaca su Libijci, a poduzeća imaju sjedište u Turskoj, Jordanu i Kazahstanu, u pomorskom i zrakoplovnom sektoru, rekli su diplomati.

Evropska unija ima pomorsku misiju da održi embargo Vijeća sigurnosti UN-a za Libiju, u previranju od pada Moamera Gadafija 2011. godine.

Na današnjem sastanku u Bruxellesu 27 ministara vanjskih poslova zemalja članica EU razmatrat će uvođenje sankcija zbog kršenja embarga na oružje Libiji, a ministri će pokušati prevazići zastoj u usvajanju sankcija protiv Bjelorusije.

Zemlje EU dogovorile su privremeni popis entiteta i pojedinaca koji su osigurali brodove, avione i drugu logistiku za prijevoz borbene opreme u Libiju, naveli su  diplomatski izvori EU uoči današnjeg sastanka, prenosi DPA.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu