Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 17:09 |

Zamjenik ministra odbrane BiH Mijo Krešić primio vojnog atašea Republike Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić primio je novoimenovanog turskog vojnog atašea, pukovnika Mustafu Sitkija Tatara, te s njim razgovarao o bilateralnoj suradnji ministarstava odbrane i oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Turske, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Krešić je pukovniku Tataru zaželio sretan početak službe i izrazio dobrodošlicu u BiH te zahvalio za značajan angažman Republike Turske u različitim projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Posebno je istaknuo školovanje kadeta BiH na vojnim akademijama u Turskoj. On je također istaknuo da su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uvijek imali veoma dobru suradnju s vojnim atašeima Republike Turske u BiH, koja je značajno doprinijela jačanju kapaciteta Oružanih snaga BiH.

Pukovnik Tatar je istaknuo da će Republika Turska i dalje pružati podršku BiH te izrazio  želju za unapređenje suradnje u školovanju kadeta Oružanih snaga BiH na vojnim akademijama u Republici Turskoj.

Također je naglasio da će biti na raspolaganju za sve buduće projekte bilateralne suradnje dvaju ministarstava.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu