Bosna i Hercegovina     | 24.09.2020. 18:19 |

U Domu zdravlja Stari Grad počeo raditi Zavod za zdravstvenu zaštitu žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - U Domu zdravlja Stari Grad danas je zvanično počeo raditi Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva - lokalitet Stari Grad.

Prostorije Zavoda bile su zatvorene od prošle godine zbog rekonstrukcije Doma zdravlja Stari Grad, a nakon što su radovi završeni, uslijedilo je njegovo opremanje.

Iako su prostorije već odavno bile spremne za prijem pacijenata, usljed pandemije koronavirusa služile su kao rezervni lokalitet ukoliko bi u nekom od dijelova Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva eventualno došlo do zaraze koronavirusom.

Povodom početka rada, u prostorijama čiju obnovu je finansirala Općina Stari Grad Sarajevo, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva – lokalitet Stari Grad posjetio je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, saopćeno je iz navedene općine.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva mr.med.sci.dr.Enis Hasanović je izrazio uvjerenje da će se veliki broj pacijentica iz Starog Grada vratiti u ovu ustanovu, s obzirom da su dosad koristile usluge u centralnom objektu u ulici Josipa Vancaša.

Dr. Mersiha Bašić-Muharemović zasada je jedini ginekolog u ovoj ustanovi.

- Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo je odredio jednog ginekologa u ovom trenutku i od danas počinjemo da radimo. Novom aparaturom pratimo standarde što je vrlo teško u 21. vijeku. Menadžment Zavoda prati potrebe žena u Starom Gradu, i vjerujem da ćemo imati uslugu na nivou - izjavila je dr Bašić-Muharemović.

Općina Stari Grad je rekonstrukciju Doma zdravlja finansirala iznosom većim od dva miliona KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu