Sport     | 01.10.2020. 09:48 |

Džaferović sutra u posjeti općini Kakanj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović posjetit će sutra, 2. oktobra, općinu Kakanj, gdje će otvoriti Memorijalni malonogometni turnir "Alija Izetbegović" na kojem će nastupiti šest ekipa, među kojima će biti i jedna iz ovog grada.

Posjetom je planiran i susret s načelnikom Općine Kakanj Aldinom Šljivom, predstavnicima Vlade Zeničko-dobojskog kantona i dužnosnicima na višim nivoima vlasti.

Šljivo je napomenuo da mu je čast biti domaćin tog turnira jer Kakanj na poseban, emotivan način živi uspomenu na Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne i suverene Republike Bosne i Hercegovine.

- Potrudit ćemo se maksimalno da organizacija turnira bude besprijekorna i da se svi zajedno na dostojanstven način sjetimo Alije Izetbegovića, njegovog djela i borbe za slobodu i opstanak države Bosne i Hercegovine - dodao je Šljivo.

Turnir će biti odigran bez prisustva publike i uz strogo poštivanje svih naloženih mjera zaštite od širenja koronavirusa, najavljeno je iz Press službe Općine Kakanj.

U Kakanju će delegacije položiti cvijeće na Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina u Gradskom spomen-parku.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu