Bosna i Hercegovina     | 01.10.2020. 15:17 |

Korman i čelnici USK-a razgovarali o aktuelnim sigurnosnim izazovima

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 1. oktobra (FENA) - Zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman posjetio je u srijedu Unsko-sanski kanton (USK), gdje se sastao sa premijerom tog kantona Mustafom Ružnićem, ministarom unutrašnjih poslova USK Nerminom Kljajićem i policijskim komesarom Mujom Koričićem. 

Razgovarano je o aktualnoj situaciji u tom kantonu, s fokusom na migracijsku krizu te pružanje podrške Vladi Kantona i Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u daljem radu.

Razmatrani su najefikasniji modaliteti za unapređenje budućeg djelovanja i koordinacije ovih institucija u borbi protiv svih oblika kriminala, a poseban je akcenat stavljen na borbu protiv trgovine i krijumčarenja ljudima.

- Federalna uprava policije stoji na raspolaganju sa svim svojim materijalno-tehničkim i ljudskim resursima Vladi Unsko-sanskog kantona, odnosno Ministarstvu unutrašnjih poslova USK kao i svim drugim nadležnim institucijama, a sve u cilju očuvanju sigurnosti i sticanja povjerenja građanstva - istakao je Korman.

Istog dana, Korman je obišao migrantski centar "Borići“ u Bihaću, te razgovarao sa predstavnicima Međunarodne organizacije za migracije (IOM) o aktuelnim pitanjima vezano za problematiku migranata, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu