Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 14:02 |

Dr. Pavić: U Posavskoj županiji blago pogoršanje epidemiološke situacije

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 6. listopada (FENA) - Prim. dr. Goran Pavić, specijalist epidemiolog, županijski koordinator pri Zavodu za javno zdravstvo Posavske županije, smatra kako je u toj županiji došlo do blagog pogoršanja epidemiološke situacije, a kao razlog je naveo neodgovornost građana koji se ne pridržavaju propisanih mjera i naredbi.

- I dalje trebamo biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških mjera, što potvrđuju posljednji pokazatelji broja oboljelih, koji su u odnosu na početak pandemije koronavirusa na području tri posavske općine, u blagom pogoršanju - ustvrdio je dr. Pavić.

Prema njegovim riječima, evidentno je da će doći do povećanja broja zaraženih, jer smo ušli u jesen kada se pojačano bilježe sve vrste akutnih infekcija, a uz sve njih postoji i koronavirus, priopćeno je na internetskoj stranici Vlade Posavske županije.

- S obzirom na dosta slične simptome bit će to veliki izazov i težak zadatak za zdravstveni sustav i djelatnike - naglasio je dr. Pavić.

Upozorio je građane da je važno nositi zaštitnu masku, redovno dezinficirati ruke i prati ih toplom vodom i tekućim sapunom, izbjegavati rukovanje i grljenje, te držati fizičku distancu.

Od početka epidemije u Posavskoj županiji do danas evidentirana je 121 covid-pozitivna osoba, 84 osobe su oporavljene, a 4 su preminule. Trenutno su aktivna 33 slučaja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel