Bosna i Hercegovina     | 06.10.2020. 16:42 |

Komisija preporučila Domu naroda saglasnost za ratificiranje više sporazuma BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Na 10. sjednici Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje te Domu preporučeno davanje saglasnosti za ratificiranje više sporazuma i ugovora, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Preporučena je saglasnost za ratifikaciju Sporazuma Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora BiH te Vlade Švicarske Konfederacije koju predstavlja Državni sekretarijat za ekonomske poslove, vezanog za odobrenje finansijskog doprinosa u obliku donacije za projekat prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Gradiški; zatim Ugovora o zajmu (Projekat gradskih saobraćajnica Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za Projekat registracije nekretnina) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Komisija na današnjoj sjednici nije usvojila Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2019. godinu u dijelu nadležnosti ove Komisije koje se odnose na Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te Ministarstvo saobraćaja i komunikacija BiH, uključujući upravne organizacije u njihovom sastavu.

Usvojen je prijedlog zaključka koji će biti upućen Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a kojim se Vijeću ministara BiH predlaže da sačini novu metodologiju za izradu izvještaja koja bi bila prilagođena raspravi na sjednicima nadležnih komisija i oba doma Parlamentarne skupštine.

S dnevnog reda današnje sjednice povučeni su Izvještaj o finansijskom poslovanju BHRT-a za 2019. godinu te Programski i Finansijski plan BHRT-a za 2020. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu