Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 14:05 |

Cikotić-Bukinac: Slovenija među ključnim partnerima bh. sigurnosnim agencijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadoricom Republike Slovenije u BiH Zoricom Bukinac, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ocijenjeno je da dvije države imaju izuzetno dobru saradnju u oblasti sigurnosti te da su uspostavljeni partnerski odnosi u brojnim oblastima i reformskim procesima.

Slovenija je jedan od ključnih partnera sigurnosnim agencijama u BiH u procesu evropskih integracija te usvajanja standarda EU u ovoj oblasti. U tu svrhu održane su brojne obuke i prenos iskustava. Ambasadorica Bukinac i ministar Cikotić izrazili su obostranu spremnost da ova uspješna saradnja bude nastavljena i ubuduće.

Tokom sastanka, osvrnuli su se i na najnoviji izvještaj Evropske komisije o napretku BiH te je konstatovano da su pred institucijama BiH, pa i sigurnosnim sektorom, brojne obaveze koje je potrebno realizirati.

Ministar Cikotić također je upoznao ambasadoricu Bukinac i s trenutnom sigurnosnom situacijom u BiH, posebno sa izazovima i mjerama za upravljanje ilegalnim migracijama.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu