Ekonomija     | 07.10.2020. 14:53 |

U Sarajevu predstavljeni realme 7 i realme 7 pro

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Predstavljanje novih "realme" telefona - realme 7 i realme 7 pro upriličeno je danas u Sarajevu, u organizaciji ovlaštenog distributera za brend Comtrade Distribution d.o.o.

Marketing manager kompanije Comtrade Distribution Ema Delalić izjavila je da je realme tehnološki brend specijaliziran za pružanje vrhunskog kvaliteta pametnih telefona i IoT proizvoda s najboljim dizajnom i performansama.

- Na našem tržištu je od marta 2020. i još od tada bilježi veliko interesovanje među krajnjim korisnicima. Realme 7 Pro će biti dostupan u prodaji od 13. oktobra dok će prodaja realme 7 biti u prodaji od 21. oktobra 2020. Uređaje će biti moguće kupiti u maloprodajama ili preko web shopova maloprodajnih partnera u BiH. S obzirom na prodajne rezultate koje ovaj brand bilježi u svijetu, vrlo brzo  očekujemo slične rezultate prodaje i na bh. tržištu - navela je Delalić.

Dodala je da su uređaji izuzetno kvalitetni i da je njihov zadatak kao distributera je da osiguraju kontinuiranu isporuku i dostupnost realme telefona u BiH, zatim konkuretne cijene u skladu sa evropskim tržištem, te kvalitetnu podršku za svakog krajnjeg korisnika.

- Nakon današnjeg predstavljanja, sigurni smo da će realme serija 7 biti izbor velikog broja krajnjih korisnika koji razmišljaju o zamjeni svog postojećeg mobilnog telefona istakla je Delalić.

Na prezentaciji je istaknuto da je realme 7 savršena serija za mlade ljude koji trebaju uređaj koji ih može pratiti. Serija se može pohvaliti SuperDart Charge tehnologijom brzog punjenja, sa ultra-dugim vijekom trajanja baterije.

Također, navedeno je da realme 7 Pro sadrži četverostruku kameru Sony od 64MP, sa Starry Modom, paketom novih filtera i 32MP ugrađenom selfie kamerom, kao i Snapdragon 720G procesorom i Super AMOLED displejom od 6,4 inča preko cijelog ekrana. 

Realme 7 nudi najbolju snagu sa neviđenim punjenjem, uz 30W brzo Dart punjenje. Baterija od 5000mAh ima kapacitet od mjesec dana trajanja u stanju pripravnosti, prvi gaming procesor MediaTek Helio G95, čine ga najsnažnijim gameing telefonom u konkurenciji. Može se pohvaliti ultra glatkim ekranom od 90Hz i AI četverostrukom kamerom od 48MP, te sa 16MP ugrađenom selfie kamerom. 

Predstavljanje realme serije 7 nije održano samo u Bosni i Hercegovini, već je ta na današnji dan svoje predstavljanje imala i u drugim evropskim gradovima, saopćio je iz Comtrade Distribution. 

Potpredsjednik realme kompanije Madhav Sheth rekao je da serija realme 7 utjelovljuje duh realme kompanije.

- Sa većim ciljem, pomiče granice i drži nas motiviranim. Realme 7 serija donosi poboljšane performanse, dizajn i kvalitetu - upravo ono što naših 45 miliona globalnih korisnika očekuje od nas. Kao najbrže rastuća kompanija za pametne telefone na svijetu, uzbuđeni smo što lansiramo seriju realme 7 u Evropi - naveo je Sheth.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu