Bosna i Hercegovina     | 07.10.2020. 16:11 |

Koldžo u Nedjelji djeteta darivao osnovcima domaće proizvode

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - U povodu obilježavanja Međunarodne nedjelje djeteta i Dana dječije radosti Općine Novo Sarajevo 2020. godine, općinski načelnik Nedžad Koldžo posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima od drugog do petog razreda podijelio pakete sa domaćim proizvodima, a u skladu s higijensko-epidemiološkim mjerama.

Cilj te tradicionalne manifestacije je ukazati javnosti na potrebu i obavezu poštivanja prava djeteta te promoviranja kupovine domaćih proizvoda.

Načelnik Koldžo naglasio je da je ove godine obezbijeđeno oko 2.500 paketa za učenike od drugog do petog razreda novosarajevskih osnovnih škola.

- Pandemija virusa korona onemogućila je održavanje te manifestacije na otvorenom kao što je to bilo prethodnih godina, na Vilsonovom šetalištu, ali tradicija nije prekinuta. Želimo izmamiti osmjehe na vašim licima i uljepšati vaš praznik - Dan djeteta - istakao je načelnik Koldžo. Poručio je da se kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda jača ekonomija države Bosne i Hercegovine.

Pakete sa domaćim proizvodima dobili su učenici osam novosarajevskih osnovnih škola ('Velešićki heroji', 'Hrasno', 'Grbavica I', 'Kovačići', 'Čengić Vila I', 'Malta', 'Pofalići', 'Grbavica II' i Centra 'Vladimir Nazor').

Kako je najavljeno u saopćenju za javnost Općine Novo Sarajevo, u okviru obilježavanja Dječije nedjelje, planirana je posjeta i Edukativnom centru Nova Kasaba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu