Bosna i Hercegovina     | 13.10.2020. 09:04 |

Vlada Posavske županije utvrdila izmjene o dopunskim pravima branitelja

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 13. listopada (FENA) - Vlada Posavske županije na sjednici u ponedjeljak razmatrala je i usvojila dva zakonska rješenja, u nacrtu i prednacrtu, vezano za pomake u oblasti koje reguliraju prava branitelja te potpore mladim obiteljima.

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branitelja u Posavskoj županiji, a prema tim izmjenama i dopunama braniteljska prava se proširuju. Uz ostalo, zakonskim rješenjem se proširuju prava u oblasti zdravstva te uvodi pravo branitelja na novčanu egzistencijalnu naknadu i to za neuposlene branitelje mlađe od 57 godina.

Također, Vlada je utvrdila Nacrt zakona o pomoći mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja.

"Tim zakonom želimo poticati mlade obitelji i olakšati im financijski rješavanje njihovog stambenog pitanja s ciljem demografske obnove i smanjivanja odlaska mladih", naglasio je predsjednik Vladde Posavske županije Đuro Topić.

Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Posavske županije za 2020. godinu na poziciji grantovi nižim razinama vlasti u ukupnom iznosu od 53.000 maraka za osam mjesnih zajednica.

Vlada Posavske županije usvojila je Zaključak o ovlašćivanju na zaključivanje Sporazuma o uspostavi suradnje u digitalizaciji odgojno obrazovnog sustava, a ovlašten je predsjednik Vlade Đuro Topić.

Vlada je usvojila Zaključak o izmjeni i dopuni Zaključka o sufinanciranju zapošljavanja vježbenika.

Također je usvojena odluka kojom su odobrena proračunska sredstva Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije u ukupnom iznosu od 10.000 maraka, koja će biti usmjerene kao pomoć u radu radio postajama u Posavskoj županiji u svrhu financijske pomoći zbog povećanih troškova prouzročenih novonastalom situacijom i potrebom pojačanog angažmana.

Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Ministarstva financija Posavske županije. Usvojen je Prijedlog pravilnika o stavljanju van snage Pravilnika o postupku i načinu dodjele koncesije na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu države na kojemu zemljišno - knjižno stanje nije uređeno.

Usvojena je Odluka o darivanju donirane poljoprivredne mehanizacije i opreme Posavskoj županiji.

Tijekom sjednice Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Povjerenstva za vođenje pregovora s "Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine" - NSSRZUZ Posavske županije, kao i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama, izvijestila je u utorak Vlada Posavske županije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu