Ekonomija

Sutra dvije online konferencije o tehnološkim i poslovnim inovacijama u BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Predstavljanje savremenih tehnoloških rješenja i globalnih poslovnih trendova bit će upriličeno sutra kroz dva online događaja - "Tech Hosted by LANACO" koji se održava šestu godinu za redom i "Retail Beyond Digital", koji se održava  prvi put u Evropi.

Najveća multivendorska konferencija u Bosni i Hercegovini, "Tech Hosted by LANACO" i ove godine će okupiti stručnjake iz oblasti IT industrije i najveća imena u oblasti tehnoloških inovacija kao što su Lenovo, Kaspersky, Veeam i DellEMC.

Na konferenciji će biti predstavljena i savremena rješenja domaćih stručnjaka iz oblasti vještačke inteligencije i mašinskog učenja namijenjena bankarskom sektoru, kao i IoT rješenja za revoluciju svakodnevnih ljudskih aktivnosti i promjenu načina poslovanja.

"Retail Beyond Digital" konferencija se održava  prvi put u Evropi, a u organizaciji kompanije LANACO, uz partnerstvo Digital Suplay Institute-a iz New Yorka.

Konferencija je namjenjena svima koji žele da saznaju kako da primjene digitalne inovacije i transformišu tradicionalne modele poslovanja od stručnjaka DSCI instituta, u čijem sastavu se nalaze dobro poznate svjetske kompanije kao što su Under Armour, Craft.Co, Bain&Company i druge.

Na toj konferenciji bit će govora o budućnosti digitalnih lanaca snabdijevanja, te o koracima i načinima transformacije koje kompanije trebaju preduzeti kako bi uspješno odgovorile globalnim tržišnim zahtjevima uzrokovanim pandemijom.

Također, bit će govora i o načinima izgradnje i stvaranja digitalnih lanaca snabdijevanja uz pomoć vještačke inteligencije, mašinskog učenja, IoT-a i drugih tehnoloških rješenja, na primjeru vodećih globalnih kompanija.

Učešće na obje konferencije je besplatno, najavljeno je iz kompanije LANACO.

(FENA) D.V.