Bosna i Hercegovina     | 19.10.2020. 14:35 |

Na Kovačima obilježena 17. godišnjica smrti Alije Izetbegovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19.oktobra (FENA) - Povodom 17. godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik i ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Grabovica položili su danas cvijeće na njegov mezar i zajednički nišan na Šehidskom mezarju Kovači, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Cvijeće su položile brojne delegacije državnog, federalnog i nižih nivoa vlasti u BiH, predstavnici diplomatskog kora, boračkih udruženja i drugi.

U organizaciji Javne ustanove Muzej "Alija Izetbegović", večeras u 19 sati bit će upriličena akademija u sarajevskoj Vijećnici, u okviru koje će biti predstavljena i izložba koja obuhvata fotografije, eksponate i dokumente iz privatnog i političkog života Alije Izetbegovića.

Muzej izložbu organizira u saradnji s Fondacijom "Alija Izetbegović".

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetilaca na ovogodišnjoj akademiji bit će ograničen.

Alija Izetbegović bio je prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant Armije RBiH tokom agresije na BiH. Rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu, a umro je 19. oktobra 2003. godine u Sarajevu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu