Svijet

Dvojica visokih zvaničnika PLO-a zaraženi koronavirusom

Internet, Ilustracija

RAMALLAH, 23. oktobra (FENA) - Palestinski medicinski izvori saopćili su u petak da su još dvojica članova Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) pozitivni na testiranju na COVID-19.

Dvojica visokih zvaničnika PLO, Ahmad Majdalani i Azzam el-Ahmad, odlučili su ostati u karantinu, kući, izjavili su izvori za Xinhuu, ne pružajući više detalja.

Osmog oktobra je generalni sekretar Izvršnog komiteta PLO, Saeb Erekat, na testiranju  na COVID-19 bio pozitivan i prebačen je u izraelsku bolnicu nakon teškog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Hanan Ashrawi, visoka članica Izvršnog komiteta PLO i predsjedavajuća diplomatskog odjela PLO, također je 11. oktobra bila pozitivna na COVID-19.

Sudeći prema podacima palestinskog ministarstva zdravstva, COVID-19 odnio je 506 ljudskih života od izbijanja epidemije na palestinskim teritorijama, u martu.

Ministarstvo navodi u saopćenju da je zabilježilo više od 60.000 slučajeva zaraze na Zapadnoj obali, Pojasu Gaze i istočnom Jerusalemu od marta, i da se 88,3 posto njih oporavilo.

(FENA) D.V.