Bosna i Hercegovina     | 06.11.2020. 13:32 |

Zatražen pritvor za tri osobe uhapšene u policijskoj akciji 'Boat'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) - Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kiminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za tri osumnjičene osobe, uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva "Boat".

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s krijumčarenjem ljudi.

Mjera pritvora prema osumnjičenima predložena je zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Spomenute osobe lišene su slobode u akciji kodnog naziva “Boat” koja je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH u više gradova diljem Bosne i Hercegovine.

Tokom akcije izvršeni su i pretresi objekata na više lokacija, te su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela, koji su privremeno oduzeti.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu, saopćeno je iz te institucije.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu