Najave     | 10.11.2020. 11:26 |

Kongres dječije i adolescentne psihoterapije od 2. do 4. decembra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Drugi kongres dječije i adolescentne psihoterapije bit će održan od 2. do 4. decembra u Sarajevu, a Bosanskohercegovačka integrativna dječja i adolescentna psihoterapijska asocijacija (BHIDAPA) objavila je listu predavača. 

Svoja znanja, iskustva i dobre prakse iz oblasti mentalnog zdravlja i psihosocijalne dobrobiti djece i adolescenata s učesnicima Kongresa podijelit će neki od najboljih bosanskohercegovačkih, regionalnih, ali i svjetskih predavača, najavljuju organizatori.

Dubravka Kocijan Hercigonja, Gordana Buljan Flander, Esmina Avdibegović, Mirsada Hukić, Karen Hillman Fried, Michael Ungar, Milica Pejović Milovančević, Albert John Sargent, Nađa Marić Bojović, Bruna Profaca, Elmedin Muratbegović samo su neka od imena koja će iz svog ugla govoriti o temi "Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih, u doba i poslije Covid-19 pandemije".

Širenje korona virusa uzrokovalo je brojne velike promjene, ali i probleme u životu djece, adolescenata i njihovih roditelja/staratelja. Unaprijediti razumijevanje stručnjaka o uticaju pandemije Covid-19 na mentalno zdravlje i psihosocijalnu dobrobit djece, mladih i obitelji jedan je od, kako se ističe, osnovnih ciljeva Kongresa.

S  tim u vezi, predavači će kroz plenarna predavanja, okrugle stolove i praktične primjere, opisati niz preventivnih modaliteta, obrazovnih, pravnih, socijalnih, medicinskih, terapijskih i rehabilitacijskih aktivnosti usmjerenih na zaštitu djece i njihovih porodica.

Na kraju drugog dana Kongresa učesnike očekuje specijalno predavanje Daniela J. Siegela, kliničkog profesora psihijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta UCLA, koji će se u program uključiti uživo iz SAD-a.

U skladu s preporukama i mjerama zdravstvene zaštite, učesnici će Kongres moći pratiti virtualno putem Zoom platforme, saopštio je organizator BHIDAPA.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu