Regija     | 13.11.2020. 18:56 |

U Srbiji gotovo 3.500 novozaraženih koronom, umrlo 17 oboljelih

FENA Agencije

BEOGRAD, 13. studenoga (FENA) - Srbija u protekla 24 sata ima 3.499 novozaraženih koronavirusom od 14.116 testiranih te 17 umrlih, rekao je u petak dužnosnik Ministarstva zdravstva.

Od početka epidemije umrle su 972 osobe, napravljeno je 1,482.280 testiranja a registrirano ukupno 77.264 zaraženih, prenosi Hina.

U bolnicama su trenutno 3.564 pacijenta, od kojih je 158 na respiratorima, rekao je državni tajnik Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek na tiskovnoj konferenciji Kriznog stožera.

Đerlek je rekao da su koronom zaražena i 942 djelatnika zdravstvenog sustava, a 49 ih je na bolničkom liječenju.

On je naglasio da su u petak stupile na snagu izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima su uvedene kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera i dane veće ovlasti ministru zdravstva, među kojima i mogućnost da donese uredbu o obveznom cijepljenju.

Cijepljenje protiv koronavirusa za određene kategorije bit će obavezno, a oni koji ga budu odbijali bit će sankcionirani, najavio je Đerlek.

Krizni stožer najavio je i nove epidemiološke mjere, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u četvrtak da bi one mogle biti objavljene "u narednih dan-dva". Još se ne zna o kojim je mjerama riječ niti kad bi mogle stupiti na snagu.

Lončar je upozorio i da su smještajni kapaciteti na covid odjelima u Beogradu već puni i najavio mogućnost da pacijenti iz prijestolnice budu premješteni u bolnice u unutrašnjosti u kojima ima mjesta na covid odjelima.

Beograd je i dalje na vrhu liste gradova po broju novozaraženih, a jedna od mogućih mjera mogla bi biti ograničenje rada noćnih klubova i splavova, te ilegalnih klubova u kojima se priređuju zabave i s kojih se objave pojavljuju na društvenim mrežama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel