Regija     | 13.11.2020. 20:12 |

Dio učenika u Crnoj Gori od ponedjeljka se vraća u školske klupe

FENA Agencije

PODGORICA, 13. studenoga (FENA) - Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku otvaraju se od ponedjeljka, 16. studenoga, priopćilo je Ministarstvo prosvjete Crne Gore.

Kako je navedeno, odluka je donesena nakon novih preporuka i dogovora s Institutom za javno zdravlje, a na osnovu procjene da su škole u velikoj mjeri sigurne s obzirom na poštovanje svih epidemioloških mjera.

Iz Ministarstva podsjećaju da će se i dalje primjenjivati model koji je na snazi od početka školske godine, a to znači da će se u školske klupe vratiti osnovnoškolci od prvog do šestog razreda te učenici prvih razreda srednje škole, dok će se za sve ostale nastava izvoditi on line.

Inače, epidemiološko stanje u Crnoj Gori i dalje je teško. Danas je registriran 601 slučaj zaraze covidom-19, dok je 13 osoba preminulo od posljedica zaraze, pa se broj umrlih u toj zemlji popeo na 368.

Crnogorske zdravstvene vlasti donijele su u petak nove restriktivne epidemiološke mjere. Uvodi se zabrana kretanja od 21 sat do pet ujutro, najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru, vikendom se zabranjuje kretanje van općina, te se zabranjuju svi vjerski skupovi, izrazi sućuti, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu