Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 12:52 |

U općini Foča u FBiH glasalo 25 posto birača

FENA Saopćenje

USTIKOLINA, 15.novembra (FENA) – Na tri redovna biračka mjesta u Općini Foča u FBiH do 11 sati glasalo je  398 birača ili 25 posto – potvrdila je predsjednica Općinske izborne komisije (OIK) Amela Kunovac.  

Dodala je da se na centralnom biračkom spisku nalazi 1.635 birača s pravom glasa 

- Odziv na redovnim biračkim mjestima je zadovoljavajući i glasanje protiče bez problema, a građani poštuju sve epidemiološke mjere te je naš apel da odmah po okončanju glasanja napuste biračko mjesto. Na terenu radi i jedan redovni mobilni tim putem kojeg će glasati 94 birača, kao i Covid mobilni tim za osobe koje su pozitivne na koronavirus ili se nalaze u izolaciji. Za glasanje putem Covid tima prijavilo se 19 osoba – pojasnila je Kunovac.  

Građani na izborima u općini  Foča u FBiH glasaju za devet političkih subjekata. Osam stranaka sa ukupno 78 kandidata prijavilo se za općinsko vijeće, dok su dvije stranke i jedan nezavisni kandidat prijavili kandidaturu za načelnika.  

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu