Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 13:46 |

Odziv birača u Trebinju, Vlasenici i Višegradu do 11 sati

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - U Trebinju je do 11 sati glasalo 7.507 (25,52 posto) od 30.897 registriranih birača, rečeno je Feni iz Gradske izborne komisije.

Izborni proces odvija se dosad bez problema i uz poštivanje epidemioloških mjera. Na terenu su i četiri covid mobilna tima.

U Vlasenici, Iz Općinske izborne komisije su kazali da je izlasnost birača do 11 sati bila veoma dobra, 21,45 posto. I tamo se izborni proces odvija uobičajeno izuzme li se jutrošnje kašnjenje otvaranja četiri veća biračka mjesta na kojima će glasanje biti produženo za onoliko vremena koliko je kasnio početak, rečeno je također.

Iz Općinske izborne komisije su kazali da je opremljenost za zaštitu članova biračkih odbora od COVID-a dobra i da su preduzete sve mjere za zaštitu birača i drugih učesnika biračkog procesa. U ovoj općini, na terenu su dva COVID mobilna tima, a glasači poštuju propisane mjere, rečeno je.

U Višegradu je odziv birača do 11 sati bio 26,59 posto. Izborni proces dosad se odvija bez problema izuzmu li se teškoće zbog odsustvovanja članova biračkih odbora usljed COVID-a, što je iziskivalo zamjenu, ali je i to riješeno, kako su naveli iz Općinske izborne komisije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu