Bosna i Hercegovina     | 20.11.2020. 11:16 |

Krug 99 - Okupljanje na Bobovcu na Dan državnosti BiH u uvjetima pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BOBAVAC, 20. novembra (FENA) - Delegacije pojedinih organizacija i institucija okupit će se i ove godine 25. novembra u 12 sati i na simboličan način iskazati poštovanje domovini, u namjeri da se sačuva tradicija obilježavanja Dana državnosti na kraljevskom gradu Bobovcu.

- Podrazumijeva se pridržavanje mjera svih aktera na suzbijanju Covid19. Organizatori su zahvalni svima koji doprinesu afirmaciji manifestacije, posebno planinarskim i sportskim društvima te udruženjima građana. Pozivamo učesnike da vlastitim isticanjem zastave BiH uljepšaju obilježavanje Dana državnosti BiH na Bobovcu - navodi se u saopćenju Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Za obilježavanje Dana državnosti BiH na Bobovcu ove godine zbog pandemije Covid19 i mjera, koje su uvedene tim povodom, ne planira se kao dosad masovno narodno okupljanje.

Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće, Srpsko građansko vijeće-Pokret za ravnopravnost, MDD Merhamet, La Benevolencija, KUD Proleter i Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 već petu godinu zajednički organiziraju narodno okupljanje na kraljevskom gradu Bobovac, u povodu obnove bosanske državnosti i obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH.

- Cilj je da se tradicionalnim okupljanjem na Bobovcu simbolički afirmišu korijeni bosanskog državnog subjektiviteta i historijske utemeljenosti, te razvoja državnosti BiH u budućnosti - navodi se.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu