Bosna i Hercegovina     | 21.11.2020. 09:33 |

Na seminaru u Jajcu bh. studenti razgovaraju o Dejtonskom sporazumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - U organizaciji East West Bridgea u BiH jučer je u Jajcu počeo napredni seminar za odabrane studente sa šest univerziteta iz cijele BiH na kojem se razgovara o stanju u BiH 25 godina nakon Dejtonskog sporazuma te utjecaju ovog sporazuma na mlade ljude.

Seminar pod nazivom “Korištenje snage saradnje” jedan je u nizu održanih povodom 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ranije su radionice održane u Bijeljini, Banjoj Luci, Sarajevu, Brčkom, Tuzli i Mostaru. 

Uime partnera ovog projekta, američke ambasade u Sarajevu, učesnicima seminara se obratio ambasador Eric Nelson koji je čestitao na organizaciji ovog važnog događaja te izrazio podršku ovom projektu.

Naglasio je da je to posebno važno za mlade studente iz cijele BiH koji će imati priliku da zajedno razgovaraju i promišljaju o prijedlozima i reformama Dejtonskog ustava i drugim konkretnim mjerama potrebnim za poboljšanje stanja u zemlji.

Uz pomoć predavača, EWB eksperata i profesora, studenti su stekli nova saznanja kako bi na kraju samostalno kroz širi dijalog konsenzusom donijeli svoje zaključke u vidu Deklaracije o budućnosti BIH.

Nakon ovog trodnevnog naprednog seminara očekuje se objava ove deklaracije u nedjelju, 22. novembra, najavili su iz East West Bridgea.

Poruku podrške američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona projektu "Korištenje snage saradnje" i organizaciji East West Bridge u BiH, možete naći na linku:

youtube.com/watch?v=tzMQDHTBawY&feature=youtu.be

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu