Svijet     | 07.12.2020. 13:35 |

Indonezijski ministar: Iz Kine dopremljene vakcine za COVID-19

FENA Internet

DŽAKARTA, 7. decembra (FENA) - Vakcine za COVID-19 iz Kine dopremljene su i vozila sa zamrzivačima za njihovu isporuku dobro su pripremljena za transport vakcine, izjavio je u ponedjeljak indonezijski ministar zdravstva Terawan Agus Putranto.

- Fizičke provjere moraju se izvesti precizno tako da budemo sigurni da su vakcine u dobrom stanju. Nema oštećenih pakovanja ni sadržaja, a temperatura tokom vremena isporuke ispunjava procedure - izjavio je ministar na konferenciji za novinare u Džakarti

Skladište za vakcine također je pripremljeno za 1,2 miliona doza "Sinovac" vakcina iz Kine, s lancem zamrzavanja nakon procedure prijema, dodao je ministar, te rekao kako se očekuje da vakcine za COVID-19 budu distribuirane u pokrajinske zdravstvene centre u nekoliko dijelova Indonezije prije nego što budu dostavljene u oblasne ili u gradske urede.

U prvoj fazi vakcinacije od COVID-19 prioritet bi imali zdravstveni radnici, pomoćno zdravstveno osoblje i radnici za podršku u zdravstvenim objektima, navodi indonezijska državna novinska agencija Antara njegove riječi, prenosi Xinhua.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu